Det åbne hjerte

Individuel terapi

Følgende områder kan vi arbejde med:

Selvudvikling: Forstå dig selv, dine tanker, dine følelser og dine adfærdsmønstre bedre.

Afhængighedsproblematikker: Løber du igen og igen panden mod en mur, fordi dit stof kører dig rundt i manegen, kan vi gå bagom nogle af de dynamikker, som ligger til grund og lægge frø af potentielle forandringer.

Chok- traumeterapi: Er du traumatiseret og vil ikke længere ”finde dig i” den autonomi, som altid er en drivkraft i traumer, er du kommet til det rigtige sted.

Sexologi: Seksualitet er en af de dybeste byggesten til vores identitet. Når den har det godt, er den stærkt medvirkende til trivsel – og vice versa.

Ernæringsterapi: Fornemmer du, at din kost støtter dig eller ej? Det, vi kommer i munden, har stor betydning for alle vores systemer og for vores ve og vel.

Kropsterapi: Vi skal ”tilbage til kroppen”, hvis vi skal ud af vores mange stresstilstande. Bum. Sådan er det bare. Og her kan behandling på briks være en potent mulig medspiller. Dette kan eventuelt krydses med almindelig terapi – en såkaldt crossover.

Håndtering af følelser: Udforsk og håndter intense følelser som angst, depression, vrede, sorg eller skam. Og alle de andre følelser.

Stresshåndtering: Få redskaber til at håndtere stress og reducere dets skadelige virkninger på din fysiske og mentale sundhed.

Forbedring af forhold: Forbedr dine interpersonelle færdigheder og forhold ved at øge din kommunikationsevne og empati.

Løsning af konkrete problemer: Har du specifikke udfordringer i dit liv, såsom forholdskonflikter, arbejdsrelaterede problemer eller beslutningstagning, kan et individuelt forløb støtte dig.

Selvværd og selvtillid: Styrk dit selvværd og selvtillid ved at arbejde med selvkritik og negativ selvopfattelse med fx det gestaltterapeutiske redskab ”stolene”.

Smertehåndtering: Få hjælp til kroniske smerter eller helbredsmæssige problemer ved at lære smertehåndteringsstrategier.

Livskriser: Få hjælp hvis du befinder dig i en livskrise og har oplevet tab på forskellig vis; en elsket, skilsmisse, karriereændringer eller andre betydningsfulde begivenheder.

Angst og depression: Få støtte mod din angst og depression og hjælp til at reducere symptomer og forbedre livskvaliteten.

Selvopdagelse: Udforsk dine mål, værdier og drømme og få hjælp til at arbejde dig hen imod at opfylde dem.

Rygestop: At få dig til at stoppe med at ryge er let. At få dig til at holde dig fra smøgerne er en udfordring. Hvordan kan du bedst støttes til at forblive røgfri år efter år. Det er også muligt at deltage i et gruppeforløb for dette emne.

Forebyggelse af tilbagefald: Har du tidligere oplevet mentale udfordringer, kan terapi hjælpe med at forebygge tilbagefald og opretholde din trivsel.

Overvægt: Overvægtsproblematikker er en af de mest komplicerede tilstande, der findes. Derfor er det vigtigt at tanker om ernæringsoptimering går hånd i hånd med fx de følelsesmæssige lag. Det er FØLELSERNE, der får dig til at vælge at drøne forbi bageren en regnvåd tirsdag og svælge i wienerbrød. Det er også muligt at deltage i et gruppeforløb for dette emne.